Soorten begeleiding

Bij behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling / zingeving
Bij rouw en verlies
Bij hersenletsel

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling vraagt om lef. Bewustzijn is nodig om inzicht te krijgen in waarom je doet zoals je doet. Je leert de verschillende lagen onder je gedrag kennen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en daardoor ook in de ander, waardoor je jezelf en de ander beter kunt begrijpen. Naarmate je meer bewustzijn opbouwt, wordt het mogelijk om andere patronen op te bouwen die beter aansluiten bij wie je nu bent en bij wat je nodig hebt.

Rouw en verlies

Verlies hoort bij het leven, is van alle tijden en kent vele vormen. Vaak denk je aan een overlijden maar ook een reorganisatie op je werk, een scheiding, een ziekte of onmogelijke verwachtingen zijn vormen van verlies waarmee je het moeilijk kunt hebben. Rouwen is een normale en gezonde reactie op verlies. Dit verlies verwerken, je leven opnieuw vorm geven vraagt tijd en een dosis moed.

Hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een naam voor verschillende soorten hersenletsel en kan je zomaar overkomen. Bij NAH kun je bijvoorbeeld denken aan een hersenbloeding, een verkeers- of sportongeval, hersentumor of een hartstilstand.  De gevolgen van hersenletsel kunnen een enorm impact op je leven en je  omgeving hebben.

We krijgen niet veel zekerheden in het leven. Het altijd-maar-sterk-zijn wordt soms overschat tegenover de kwetsbaarheid die het leven ook bevat. Op die momenten is het prettig als je een klankbord hebt, een vraagbaak en een spiegel die je helpt om je eigen antwoorden te vinden. Een begeleidingstraject helpt je om je balans weer te vinden. Er is ruimte voor het erkennen en benoemen van de realiteit. Ik help je inzicht te verwerven over je persoonlijke situatie, ik bied structuur en ondersteun je om langzaam (weer) je leven in eigen hand te nemen.